Buiten fitness

Outdoor fitness

Er is een punt van gemeenschappelijk begrip tussen de ervaren en de onervaren als het gaat om de outdoor fitness rage. In het begin leken de sportschool en theolina Springer de enige optie te zijn. Wat als de beste oplossing wordt gezien is eigenlijk een “staat van allround fitness” gericht op de buitenlander. Nederlandse sporters kregen de gelegenheid om naar kliniekenĀ  te gaan. Er werden speciale oorlogsspelletjes en experimenten gepresenteerd. Deze omvatten als proefpersoon werd de Nederlandse nationale Wimbledon tennisspeelster Margit Ruutel gebruikt. Deze uitmuntende atlete ging met uiterste toewijding en concentratie door op haar regime. Ze won uiteindelijk de gouden medaille. Ze werd tijdens de wandelingen gevolgd met metaaldetectoren.

achtervoegsel

opera voorstad199 Het oranje – interview met Mariel van Herpen, trainster van het Nederlandse tennis, over outdoor fitness voorafgaand aan de explosie van de massale deelname aan de buiten fitness bubbel. ”Je mag het geheim houden, Mariel”, zegt mijn moeder. Maar ik ben een klein meisje, Mariel, en ik ga met je mee naar de kliniek, waar mijn moeder trainer is. Ik heb altijd al een trainer gewild. Ik hoop dat ze goed genoeg is. Kom hier, moeder, en volg me naar de kliniek”…”

vrij klimmen, yoga

Sporten in de vrije natuur vereist een grote verscheidenheid aan trainingsoefeningen. Het is niet genoeg om de gebruikelijke, veilige en middelmatige oefeningen te volgen. In feite gaat het er bij outdoor fitness om het onverwachte te doen.

een prachtig trainingsschema

Bijvoorbeeld, als je een wandelkaart zoekt, vind je een berg schedels. Je kunt net zo goed een paar wandelingen per week doen. Werk een deel van je wandeling omhoog naar de toppen. Op die manier doe je een totaal van vijf wandelingen.

Ontspan in het zand en wild

Leef op een onbewoond eiland, of een eiland in de oceaan. Als je klimpartner moe is, kan hij teruggaan naar het vasteland en zijn vermoeidheid ontspannen door een lange, naadloze wandeling van zeven mijl in het zand te maken. Je bent blij dat je lichaam je niet meer in de weg zit.

werken met de natuur

In plaats van naar de sportschool te gaan, “surft” u in de natuurlijke landschappen. Het is niet genoeg om binnen te zijn en naar foto’s van lachende strandgangers te kijken. Je moet de peeling op het zand voelen, de vibratie van de golven en de frisse geur van de bossen.

Surfen op het zand

Als alternatief voor of aanvulling op de buitenwandeling kunt u ook zwemmen in de branding. Als u dat doet, zult u veel sterker en frisser uit het water komen.

Lees meer:
Personal trainerĀ 
Voedingsadvies