De directeur van de gezondheidsclub

Personal trainer Rotterdam

De rol van een personal trainer

Een personal trainer werkt gewoonlijk in een gezondheidsclub of als personeelslid in de privégezondheidszorgpraktijk van een familie. De gezondheidsclub is meestal het hart van een bedrijfsomgeving. Deze instellingen kunnen klein zijn of worden beschouwd als geavanceerde faciliteiten, maar een personal trainer zal dienen als een soort Zwitsers zakmes voor de deelnemers, ervoor zorgend dat alle hulpmiddelen zijn gedekt en de gezondheids- en fitnessdoelen die voor het gezin zijn gesteld, worden bereikt.

Gezondheidsclub Commissaris

Commissaris worden is de op één na belangrijkste functie, na de CEO. Er is meer dan genoeg werk voor commissarissen. Een van de doelen voor een health club is om te profiteren van het werk dat zij kunnen doen in de planning en promotie van gezondheid gerelateerde programma’s en evenementen. Dit is een prachtige kans voor een commissaris om zijn professionele hersens te combineren met de internationale marketingexpertise die voorhanden is.

Bevordering van een gezondere levensstijl

Met zoveel evenementen, diëten en fitnessprogramma’s per jaar is het promoten van een gezonde levensstijl een van de meest uitdagende taken voor een commissaris. Elk evenement dat een gezond dieet heeft, zal voordeel halen uit het waardevolle inzicht van een gekwalificeerde commissaris. Fitness, als voorbeeld, is een hoofddoelstelling geworden van vele gezondheidsclubs. De commissaris voor fitness is het equivalent van een commissaris voor gewichtsverlies, die zich bezighoudt met diëten en oefenprogramma’s die comfort en dieet combineren.

Positionering voor gezondheid

Wanneer een commissaris in een gezondheidsclub wordt aangesteld, moet hij of zij in staat zijn de personeelsleden te onderrichten en te steunen. Een commissaris heeft de taak van het doen van “luistert” zoals hij of zij zou kunnen in de corporate setting. De taken stoppen zodra de commissaris en de medewerkers bepalen of het personeel de gezondheidsproblemen van de klant kan begrijpen. Zo niet, dan kan de persoon een advies krijgen over hoe hij beter kan communiceren.

Marketing voor gezondheidsclubs

Marketing voor een gezondheidsclub kan ook een teambuildinginspanning zijn. Een gezondheidsclub is niet één gezondheidsclub. Maar al te vaak werkt een health club met slechts een specifieke minderheid van zijn leden. Daarom zal de directeur van de gezondheidsclub manieren moeten vinden om deze leden te laten samenwerken en actief te laten blijven, zodat er een gezonde gemeenschap ontstaat. In een dergelijke omgeving kan de gezondheidsclub dienen om mensen samen te brengen met sociale activiteiten, wat helpt om gezond te blijven.

Lees meer:
Online coaching 
Voedingscoach Rotterdam