Het belang van EMS

EMS fitness

Gemeenschappelijke aanvraag Ergonomisch therapeuten en sporttrainers gebruiken dit trainingssysteem om patiënten te helpen die last hebben van rugpijn, kniepijn, spierpijn, zwakke botdichtheid (osteopFaith), patellapeesontsteking en zijlijnsyndroom bij sporten die veel begaafde spierkracht vergen, zoals worstelen, roeien, hardlopen en tennis. De therapeutische voordelen van EMS training zijn drievoudig: Ten eerste, het gebruikt de elektrische impulsen om het zenuwstelsel te conditioneren. Ten tweede stimuleert het het vrijkomen van groeihormoon en testosteron, waardoor een persoon beter bestand is tegen fysieke training. En ten derde verlengt het de beschikbare tijd voor herstel, verkort het de hersteltijd waardoor atleten zich niet volledig aan een specifieke sport kunnen wijden, en verbetert het de mate waarin de atleet zich aan de eisen van andere sporten kan houden. Omdat het systeem draagbaar is, kunnen sporters in een sportschool trainen. Waar te beginnen EMS training is een snelle en relatief veilige manier om een patiënt kennis te laten maken met lichamelijke fitness. Het is ook een veilige manier om de patiënt kennis te laten maken met de sport van het coachen, aangezien veel EMS-programma’s de begeleiding van coaches omvatten.

Om een goede kandidaat voor de uitrusting te zijn, moet de atleet in goede algemene gezondheid verkeren, zowel wat de fysieke toestand als wat de toestand van het zenuwstelsel betreft. De grootste fout is het investeren van grote sommen geld in traditionele bodybuilding – het probleem is dat de patiënt niet gewend raakt aan de grote doseringen supplementen en prestatiebevorderende middelen die nodig zijn om de spiergroei te stimuleren. Als men van steroïden en HGH afblijft, is de blessure de investering niet waard. Sommige medicijnen veroorzaken niet alleen braken, maar kunnen ook slaperigheid en uitdroging veroorzaken. Alvorens zelfs maar te beginnen met trainen, moet de sporter zijn individuele opties met zijn arts bespreken. Het doel is een gemiddelde conditie te bereiken, en de hersenen zo te trainen dat zij voor de basisfuncties tijdens de activiteit niet uitsluitend op zenuwimpulsen vertrouwen.

Opleidingsniveaus Sommige Europese steden hebben een voortrekkersrol gespeeld in de EMS-beweging. Het Rezeption of SportInstitute in Milaan, Italië, heeft het belang van een zuiver recreatieve benadering van de training aan het licht gebracht, en heeft andere Europese sportclubs ertoe aangezet studies te verrichten volgens hetzelfde model van trainingsstimulatie. In de VS heeft het American College of Sports Medicine in 1987 een document laten verschijnen met de titel “Family Therapy With Exercise bathing”. 26 geestelijk verzorgers werden aangemoedigd om deel te nemen aan de proef, die een vervolg was op een situationele interventie die een groep patiënten omvatte die eerder een voedingsdeskundige hadden bezocht. Op bepaalde momenten mochten de patiënten niets anders eten of drinken dan water, en werd hen herhaaldelijk gevraagd bepaalde gezondheidsnormen te handhaven.

door de voedselinname te beperken en het aantal calorieën in het lichaam constant te houden, brachten veranderingen in de hersenchemie belangrijke resultaten. Het ontnemen van voeding veroorzaakte aanzienlijke neurologische veranderingen, vooral in de frontale kwabben. Aan de andere kant van het spectrum kregen patiënten slechts bij één andere gelegenheid water toegediend en meldden geen ernstige nadelige gevolgen voor de gezondheid, noch nadelige bijwerkingen. Het vinden van een evenwicht tussen te weinig (de totale inname) en te veel (overmatige waterconsumptie) is van het grootste belang. Dit alles werd vroeger bedacht met behulp van oefentabellen, mechanische reanimatie, en het alomtegenwoordige gebruik van SMART-doelen. Helaas werd het besef dat variabelen niet lineair veranderen ergens in de jaren 90 duidelijk.

Advies voor Coaches Wanneer u een programma ontwikkelt, moet u in gedachten houden dat de resultaten volledig gebaseerd zullen zijn op de naleving van de torules. Jonge sporters kunnen nieuwe dingen uitproberen. Later in hun leven zullen zij echter waarschijnlijk weer terugvallen op hun oude gedrag. Bedenk dat de basis van het EMS-programma is dat gelijke kansen een must zijn. Adequate instructie is een fundamenteel onderdeel van het leggen van een sterke basis. Als u geen gebruik kunt maken van de mogelijkheid om gezonde technieken aan te leren aan de jonge atleet die aan uw programma begint, zult u niet succesvol zijn. Je moet proactief zijn. Stimuleer de ontwikkeling van kracht, macht, flexibiliteit en mobiliteit, en leer een grote verscheidenheid aan vaardigheden. Het bieden van gelijke kansen voor elke atleet binnen een specifieke sport is een integraal onderdeel van elk atletiekprogramma.