Het belang van Personal Trainer

Personal training Veghel

Een personal trainer zal altijd proberen het welzijn te bevorderen en de kwaliteit van het leven te verbeteren door middel van lichaamsbeweging. Het grote voordeel van dit beroep is dat een persoon altijd persoonlijke aandacht krijgt, wat zich vertaalt in een verbeterd welzijn.

Veel personal trainers gaan in hun werk verder dan hun neus lang is, omdat zij zich meer bekommeren om het welzijn van de persoon dan alleen om diens lichamelijke conditie. Daarom zal een personal trainer verwijzen naar wat de functie van een mens is en wat wordt beschouwd als de beste manier om de gezondheid van die persoon te verbeteren.

Een primaire focus van personal training ligt op hoe het lichaam reageert op de omgeving waarin het wordt geplaatst. Het lichaam reageert op de omgeving via de zintuigen: de ogen en oren, de neus en keel, en via Touch, het reageert op de Touch van de omgeving.

Zo zal de personal trainer de effecten van het leven in een omgeving kunnen vertalen naar het lichaam. Hij of zij zal de geuren, de bezienswaardigheden en de gevoelens van het leven in de stad uitleggen. Als iemand bijvoorbeeld de hele tijd in een bepaalde kamer woont, zelfs als dat een geïsoleerde kamer is, kan hij of zij aangeven wat de typische geuren in die kamer kunnen zijn.

De personal trainer zal zich ook aanpassen aan het krachtniveau van de persoon en van daaruit beginnen. Als de persoon uit vorm is, zal de trainer hem helpen om weer in vorm te komen.

Sommige mensen herbeleven alleen hun ervaringen uit het verleden terwijl ze voortdurend te horen krijgen “dit heeft niets te maken met vandaag!” Als je echt naar je trainer luistert, zal hij of zij de persoon zijn die je vertelt dat je toekomst niets te maken heeft met vandaag!

De trainer zal ervoor zorgen dat de persoon weet hoe hij het werk moet doen. Hij leert de persoon de juiste rek- en strekoefeningen te doen en op te warmen, zodat je beschermd bent tegen mogelijke blessures. Hij zal de persoon leren hoe de juiste voeding te gebruiken, zodat hij of zij goed kan herstellen van de taak die hem of haar te wachten staat.

Soms kan de persoon ook worden geleerd hoe te spelen onder de hitte van de zon, zodat het lichaam de gezondheidsvoordelen kan oogsten en niet alleen maar onmiddellijk vermoeid raakt.

Het is de taak van de personal trainer om de kant van de persoon om te draaien en de persoon te begeleiden in waar hij of zij aan moet denken om de juiste beslissingen te nemen. Een trainer neemt deze rol typisch op zich als een mentor. De Ariat trainer is altijd geïnteresseerd in hoe hij of zij die ruiter een positieve rijervaring kan geven, ongeacht of hij of zij nog maar een paar keer op het paard heeft gereden.

Het belangrijkste is dat iedereen die meer wil weten over de juiste manieren om met paarden om te gaan, de vertegenwoordiger van Ariat informeert, zodat hij of zij weet hoe het paard op de juiste manier moet worden behandeld wanneer de ruiter enige vorm van verbetering begint te vertonen.

Dit is het deel van de opleiding dat altijd uitvoerig wordt besproken, de ontwikkeling van de persoonlijkheid van de persoon. Sommige trainers zijn gewoon niet geschikt voor dit deel van het vak!

Lees meer:
Personal training Eindhoven 
Personal trainer Eindhoven