Personal Trainer

Personal training Breda

Een personal trainer stelt samen met u een persoonlijk trainingsplan op. Personal trainers analyseren uw huidige niveau van gezondheid, motivatie, dieet en stellen het trainingsprogramma op. Personal trainers behandelen een verscheidenheid aan klanten, meestal wordt zeventig procent van hun tijd besteed aan 20% van het trainingsprogramma.

Een persoonlijke trainer kan de grootste hulp voor u zijn wanneer u net begint met uw trainingsprogramma. Een goede personal trainer zal in staat zijn om u op het juiste trainingsprogramma te krijgen en u op de juiste manier op weg te helpen, maar ook om u efficiƫnt te houden tijdens uw sessies. Een goede Personal Training zal zeven dagen per week met u werken, heeft altijd toegang tot de sportschool tijdens het laagseizoen, kan ook met u werken tijdens andere periodes zoals de zomervakantie en op kerstdag. Beginners zullen altijd meer inbreng hebben in de training dan meer gevorderde lopers.

Een personal trainer moet in staat zijn om te zien wat uw behoeften zijn met betrekking tot fitness en training. Elk programma zal worden aangepast aan uw individuele behoeften. Bij de voorbereiding op een marathon kan het een goede personal trainer zijn om manieren aan te reiken om blessures te voorkomen, mentaal gefocust en gemotiveerd te blijven zijn om u op koers te houden.

Als je niet gemotiveerd bent om te gaan trainen, maar het wel je doel is om zo’n epische uitdaging tot een goed einde te brengen, is het belangrijk dat je iemand hebt die je een duwtje in de rug geeft en je aanmoedigt bij elke stap die je zet. Overweeg een vriend of familielid mee te nemen om je te steunen tijdens je training, het is uiteindelijk beter dat je in de aanwezigheid bent van dierbaren wanneer je je doelen onder ogen ziet.

Trainen voor een marathon is een lange weg. Het maakt niet uit welk tempo je loopt, je moet de wil en mentale discipline hebben om er te komen. Hoewel je motivatie er niet altijd zal zijn, moet je er vast van overtuigd zijn dat je er op een dag zult komen en blij zult zijn dat je de moeite hebt genomen om aan die halve marathon mee te doen. Voor je het weet ga je over de finishlijn met je prijs in je hand. Onthoud dat elk succes geweldig is, maar dat alle mislukkingen onderweg vergeten worden of bij een nooit ontstoken fakkel worden gelegd.