Uw kind leren dansen

Dansles Culemborg

Sommige mensen worden nerveus op dansles, anderen bloeien op in de lessen. Thuis oefenen helpt sommigen om de zenuwen in balans te brengen en ze beginnen deze vaardigheden over te brengen naar de dansvloer. Je kunt de danscapaciteiten van je kind pas beoordelen als je het leert kennen. Een ouder kind, of een bepaalde fase in het leven kan zeer intimiderend zijn voor iemand die leert dansen. Als je ze laat luisteren naar muziek die ze leuk vinden en met een bereik waar ze zich prettig bij voelen, kun je niet anders dan merken dat hun zelfvertrouwen toeneemt.

Voor de jonge beginner in de dansschool, moet u de grenzen van uw kind respecteren. Dansen is een leuk onderdeel van het leerproces. Als leider moet u uw dansen aanpassen aan het tempo en de vaardigheid van uw kind. Kinderen vinden het ook leuk om nieuwe bewegingen uit te proberen zonder enige instructie. Danspassen bedenken die je al eens gezien hebt, zal het dansen niet ten goede komen, behalve dan een uitdaging aan de les toevoegen. Jonge kinderen zullen ook graag indruk willen maken op hun leeftijdsgenootjes door eenvoudig momentum op te bouwen. En voor een beginner is zelfvertrouwen een must. Als een kind klaar is om voor andere leerlingen op te treden, zal dat ook uw zelfvertrouwen vergroten.

Jonge kinderen die dansles krijgen, kunnen het niet helpen dat ze in het middelpunt van de belangstelling staan. Ze zijn het meest bereid om te leren in het bijzijn van de hele klas in plaats van in een klas met anderen. Ze benaderen de klas met een houding die zegt: “Ik ben klaar om te leren”. Ze kunnen enthousiaster zijn in het bijzijn van medeleerlingen of instructeurs omdat ze het gevoel hebben dat ze iets te leren hebben. Iedereen heeft iets te leren. Hoe leuk kinderen de les ook vinden, het is niet alleen maar leuk. Oefenen met andere kinderen biedt een uitlaatklep voor creativiteit, niet voor het ontvangen van feedback over wat ze kunnen verbeteren of hoe ze beter kunnen worden. Als uw kind laat zien dat het beter wordt, krijgt het meer gevoel van eigenwaarde. Uiteindelijk nemen ze een soort leven op zich. Een leven met verantwoordelijkheid.

Als professioneel danser kan ik beamen hoe moeilijk het is om werk, gezin en vrije tijd met elkaar in evenwicht te brengen. Elk van beide stelt ook zijn eigen eisen aan je. In de wereld van vandaag moet u zich inspannen om een gezonde levensstijl aan te houden, een stabiele huisvesting te behouden, gezonde voedingskeuzes te maken en uw gewicht op peil te houden. Activiteiten die u in staat stellen uw mobiliteit te vergroten en te behouden, tijd te vinden en uw geest uit te dagen, dagen uw lichaam uit en alles wat u doet, is meer eisen stellen aan uw bestaande middelen. Dus, ondanks alles wat je ervan weerhoudt om van een dansles te genieten. Elke extra minuut die je in je dag knijpt om met je kind door te brengen, of om de ouderen in de gemeenschap bij te staan, is een geschenk dat je aan je werk te danken hebt. We zijn allemaal dankbaar voor die momenten.

Lees meer:

Streetdance