Voedingsregels voor een gezond gewichtsverlies

Afvallen Terneuzen

Voedingsregels voor een gezond gewicht De voedingsregels voor een gezond gewicht zijn eenvoudig. Ze zijn: eet veel vers fruit en verse groenten, liefst meer dan 15 (mensdagen) per dag, eet wat zuivelproducten en neem wat oliën en vetten, waarschijnlijk in kleine hoeveelheden, maar zo nu en dan. Als u wilt afvallen is de regel niet veel anders. Eet veel vers fruit en verse groenten, idealiter 15 tot 20 per dag. Neem ook wat zuivelproducten. Nederlanders zijn overwegend vegetarisch, hoewel vlees soms ook wordt gegeten. Nederlanders eten heel weinig vet. Bijna al het vet in hun dieet bestaat voornamelijk uit olijfolie. Afgezien van olijfolie, eten ze weinig vet van andere soorten. Nederlanders zijn dol op hun korte en middellange vezelaanvullingen. Het principe is duidelijk: eet veel vers fruit en verse groenten, waardoor u veel vitaminen en mineralen binnenkrijgt, beperk de vetinname maar schrap die niet helemaal. Hierdoor zult u niet zo snel afvallen of u op lange termijn gezond voelen, maar het zal wel bijdragen tot een gezond gewichtsverlies op lange termijn. Onthoud dat de voedingsschema voor een gezond gewicht voor iedereen gelden, ongeacht of u moet afvallen of niet.

Bronnen van vezels

De dagelijkse inname van vezels moet ongeveer 30 gram per dag bedragen en dit kan worden geleverd door twee soorten voedsel: groenten en volle granen. De dagelijkse inname van vezels zou dus ongeveer 60 gram per dag moeten zijn. Als de Aanbevolen Voedings Hoeveelheid (ADH) voor vezels niet voldoende is, dan kan de vezelinname worden verhoogd tot 60 gram, volgens de huidige aanbevelingen van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw. De hoeveelheid voedingsvezels in termen van calorieën moet redelijk hoog zijn, en daarom moet de dagelijkse vezelinname ongeveer 80 gram zijn.

Eiwitten

De dagelijkse inname van eiwitten moet ongeveer 15 tot 30 procent van de totale voedselinname bedragen, omdat eiwitten noodzakelijk zijn voor de groei van weefsels en cellen, en een essentieel onderdeel vormen van de basisbouwstenen van het lichaam. Er zijn twee soorten eiwitten: dierlijke eiwitten en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zijn eiwitten van alle dieren: rundvlees, lamsvlees, kip, varkensvlees, konijn en vis. Onder druk gekookt, mager vlees is de gezondste bron van eiwitten. Door het hoge eiwitgehalte en het lage vetgehalte van de meeste plantaardige voedingsmiddelen zijn deze de ideale kandidaten voor een adequate inname.

De dagelijkse inname van eiwitten moet daarom ongeveer 30 tot 40 procent van de totale voedselinname bedragen.

Koolhydraten en vetten

Het beheersen van calorieën en het tellen van calorieën is een essentieel onderdeel van het beheren van een gezond gewichtsverlies. Het handhaven van uw calorie-inname en het volgen van de voedingsvezel regel zijn de twee belangrijkste regels voor een gezond gewichtsverlies. Overgewicht en obesitas zijn gezondheidsproblemen en door deze twee eenvoudige voedingsregels te volgen zal het voor u gemakkelijker zijn om ze te voorkomen. In de doelgroep zitten mensen die door hun extra gewicht niet meer gezond kunnen presteren.

De dagelijkse calorie-inname moet 60 tot 70 gram per dag bedragen.

Het caloriegehalte van de koolhydraten moet 25 tot 35 gram bedragen.

De bron van koolhydraten moet uit hele granen komen, bij voorkeur haver, gerst en zemelen, al deze voedingsmiddelen bevatten veel eiwitten en vezels.

De dagelijkse inname van vetten moet 25 tot 30 gram bedragen.

Het vetgehalte van het voedsel moet laag zijn. Enkele aanbevolen voedingsmiddelen zijn walnoten en pinda’s, avocado en olijfolie bevatten goede vetten.

De dagelijkse inname van complete suikers moet zeer beperkt zijn.

Complete suikers zijn over het algemeen suikerstoffen die van nature uit fruit en groenten komen.

Voedingsmiddelen die deze natuurlijke volledig suikers bevatten zijn: centuscmeesters, lactose, maltose en glyconurest.

Vis, fruit en groenten.

Fruit- en groentedieet is het beste als u snel wilt afvallen.

Lees meer:

Personal trainer Terneuzen